באירוע דיפלומטי משמעותי, דיאלוג השרים החמישי בין הודו לארה"ב 2 פלוס 2 הסתיים בניו דלהי, וסימן ציון דרך בשותפות האסטרטגית המתפתחת בין שתי המדינות. דיונים ברמה גבוהה הקיפו קשת רחבה של נושאים, כולל הגנה, ביטחון, טכנולוגיית חלל וקשרים בין אנשים. את הדיאלוג ניהלו שר ההגנה של הודו ראג'נאת' סינג ושר החוץ ד"ר ס ג'ישנקר, לצד עמיתים בארה"ב, שר ההגנה לויד אוסטין ושר החוץ אנטוני בלינקן.
הדיאלוג הדגיש מחויבות הדדית להגברת שיתוף הפעולה בזירה העולמית, תוך התמקדות מיוחדת בסכסוך ההודו-פסיפיק, דרום אסיה, מערב אסיה והסכסוך באוקראינה. שר לענייני חוץ, Vinay Kwatra, הדגיש סקירה מקיפה של היחסים הבילטרליים, תוך שימת דגש על שותפויות מגוונות במסחר, טכנולוגיה וביטחון אזורי.
שר ההגנה גירידהאר ארמאן ציין את קשרי ההגנה המשגשגים בין הודו לארה"ב, כאשר פיתוח משותף הוא מוקד מרכזי בשנים האחרונות. ראג'נאת' סינג, בדברי הפתיחה שלו, הדגיש את ההגנה כנדבך מרכזי במערכת היחסים הדו-צדדית, ודגל בהתמקדות מתמשכת בנושאים ארוכי טווח למרות אתגרים גיאופוליטיים מתעוררים.
ד"ר S Jaishankar, שנשא דברים בדיאלוג, חזה לקדם את החזון המשותף של ראש ממשלת הודו נרנדרה מודי ונשיא ארה"ב ג'ו ביידן. הוא הדגיש את הצמיחה האקספוננציאלית בתזרימי הסחר וה-FDI, מעבר לרף 200 מיליארד הדולר, והדגיש את החשיבות של שיתוף פעולה בטכנולוגיה קריטית ובשיתוף פעולה בחלל.
מזכיר המדינה האמריקני, אנטוני בלינקן, שיבח את סדר היום השאפתני שהציבו מודי וביידן במהלך ביקורם של הראשון בארה"ב, והדגיש את חיזוק השותפות באמצעות QUAD. שר ההגנה לויד אוסטין העיר על ההיקף העצום של שיתוף הפעולה בין הודו-ארה"ב, החל מחקר קרקעית הים ועד מיזמי חלל, וחיזוק הקשרים באמצעות יוזמות משותפות בתחום הבינה המלאכותית, מוליכים למחצה ואנרגיה מתחדשת.